Despre purificarea cristalelor

miercuri, 16 iulie 2014


Am găsit o postare interesantă despre purificarea cristalelor. Sursa AICI

ÎNTREBARE: Am deja un cristal. Am auzit că trebuie spălat şi purificat într-un anumit fel înainte de a-l purta, aşa e? Cum sã purific cristalul? Cum sã fac piatra pe care o port sã fie mai puternicã, sã lucreze În avantajul meu?

RĂSPUNS: Un cristal este un catalizator de energii: acumulează şi atrage în el energiile din jur şi emite energii bune către noi. De aceea, din când în când, după ce se încarcă de energii, e nevoie ca el să fie curăţat, eliberat de ceea ce a strâns în el, altfel ducem cu noi un întreg balast energetic de care nu avem nevoie. Orice piatră acumulează în ea energii negative de-a lungul timpului, acesta este şi rolul său asupra purtătorului, de a crea un scut de protecţie împotriva energiilor nocive care ne înconjoară permanent. Fie că aţi cumpărat un cristal nou, fie ca aveţi acasă bijuterii mai vechi cu piatră, ar fi bine să purificaţi cristalele înainte de le purta. Înainte de a ajunge la dumneavoastră, cristalul a trecut prin zeci de locuri şi mâini care l-au încărcat cu diverse energii, deci trebuie să le neutralizaţi prin purificare. Cu atât mai mult trebuie să purificaţi o bijuterie cu piatră dacă aţi primit-o moştenire sau cadou de la o rudă în vârstă, pentru că piatra conţine în ea zeci de ani de energii, poate niciodată disipate. O bijuterie de familie poate să fi acumulat în ea drame personale, suferinţe de acum 50 de ani a vreunei bunici, blesteme de familie, ghinioane - evident şi bucurii - de aceea e bine să purificaţi cristalele înainte de a le purta, pentru a le transforma în bijuterii personale, cu amprentă proprie. Prin purificare diminuaţi şi neutralizaţi istoria cristalului dinainte de a fi al dumneavoastră. Dacă oferiţi o bijuterie personală altei persoane, ar fi bine să o purificaţi înainte, ca să dispară amprenta dumneavoastră energetică şi să îl sfătuiţi pe noul purtător să o purifice şi el încă o dată, pentru a prelua amprenta sa energetică.

ÎNTREBARE: Cum sã purific cristalul? Cum sã fac piatra pe care o port sã fie mai puternicã, sã lucreze in avantajul meu?

E bine să nu purtaţi un cristal înainte de a-l elibera de energiile negative pe care le conţine şi înainte de a-l încărca de energia dumneavoastră. Alegeţi cristalul care vi se potriveşte consultând lista cristalelor corespunzătoare zodiei dumneavoastră natale sau ascendente, precum şi descrierea lor din punct de vedere metafizic, pentru a şti ce trăsătură doriţi să vă fie dezvoltată purtând acest cristal. Urmaţi apoi câteva din etapele expuse alăturat pentru a vă purifica şi programa cristalul ales. Nu este obligatoriu să le încercaţi pe toate, cele mai eficiente sunt: spălarea în apă curentă, purificare cu apă sărată, încărcare la lumina soarelui şi în final încărcarea cristalului cu propria dumneavoastră energie pozitivă. Nu purtaţi un cristal nepurificat!
 
O PROCEDURĂ DE PURIFICARE

1. ALEGEREA: Alegeţi cristalul potrivit sau treceţi în revistă bijuteriile cu pietre preţioase pe care le aveţi prin casă. Este posibil să aveţi deja o piatră pe care nu aţi băgat-o în seamă până acum, deşi ea vă aştepta să o descoperiţi de ani de zile.

2. SPĂLAREA INIŢIALĂ: Spălaţi cristalul cu apă curentă cât mai bine posibil, chiar şi cu o periuţă moale, ca să nu zgâriaţi suprafaţa pietrei. Atenţie: unele pietre au suprafaţa moale, deci nu trebuie agresate.

3. PURIFICAREA: După ce toate impurităţile au fost îndepărtate, aşezati piatra într-un recipient de sticlă sau de cristal, umplut cu apă curată, fiartă şi răcită sau apă din sursă naturală (apă de mare, apă de izvor, apă de ploaie, dar dacă sunteţi siguri că sursa respectivă este complet pură) în care turnaţi o cantitate suficient de mare de sare gemă (grunjoasă) astfel încât să fiţi siguri că aţi realizat o soluţie salină de concentraţie mare. Atenţie: nu folosiţi sare de bucătărie! Lăsaţi cristalul timp de o săptămână - sau măcar o noapte - în acel recipient (în cazul purificării repetate, ajung şi câteva ore) cât mai departe de aglomeraţia casei. Puteţi ţine cont şi de fazele lunare, cel mai bine ar fi să purificaţi cristalul într-o perioadă în care luna e în creştere sau chiar la lună plină sau în preajma zilei de lună plină, pentru a amplifica energizarea.

RECOMANDARE: Cea mai la îndemână metodă de purificare este spălarea în apă curentă sau purificarea în apă sărată. Puteţi însă adăuga în plus şi alte metode simple de mai sus, dar care nu se contrazic metodei alese. De exemplu, după spălarea în apă curentă, puteţi lăsa piatra la soare, iar în final îi puteţi aplica şi metoda sonoră, cu clopoţei chinezeşti. Rugăciunea cu piatră în mână îi conferă o încărcătură spirituală în plus.

CÂTEVA METODE DE PURIFICARE

1. PURIFICARE APĂ CURENTĂ - Lăsaţi piatra câteva minute în valuri de mare (evident, asiguraţi-vă că nu o veţi pierde) sau în curs de izvor sau de parau de munte.

2. ACOPERIRE CU SARE DE MARE - Lăsaţi cristalul timp de o noapte într-un recipient cu sare marină (uscată, în formă de praf). ATENŢIE: Sarea poate afecta selenitul, azuritul, calcitul, deci nu folosiţi în acest caz varianta de purificare cu sare sau apă sărată.

3. CU AJUTORUL UNUI ALT CRISTAL - Lăsaţi cristalul nou în apropierea unui cristal de cuarţ brut de dimensiuni mai mari, deja purificat. Metoda e recomandabilă pentru pietrele delicate, care ar putea fi afectate de alte metode de purificare.

4. ILUMINARE CU AJUTORUL UNOR LĂMPI PENTRU CROMOTERAPIE - Aplicaţi timp de câteva minute o lumină albă, aurie, violet, bleu asupra cristalului.

5. SUNET DE CLOPOŢEI - Mişcaţi îndelung clopoţei de vânt (de formî tubulară, în 4, 6, 8 tonalităţi) deasupra cristalului.

6. ÎNGROPARE ÎN PĂMÂNT - Îngropaţi cristalul pentru câteva zile în pământ. ATENŢIE: Nu e recomandabil pentru hematit sau alte minerale bogate în fier, care ar putea fi afectate.

7. EXPUNERE ÎN LUMINA SOLARĂ SAU LUNARĂ - Lăsaţi cristalul pentru câteva ore în lumina Soarelui (la apus sau la răsărit) sau în lumina lunii pline. Dacă Soarele este prea intens, nu lăsaţi piatra mai mult de 30 de minute. ATENTIE: Lumina poate afecta ametistul, cuarţul roz, celestitul albastru, citrinul, fluoritul, piatra lunii, acvamarinul (culoarea poate deveni uşor mai fadă) deci nu folosiţi metoda de purificare în lumina solară intensă şi nu pentru timp îndelungat.

8. ACOPERIRE CU PETALE DE FLORI - Lăsaţi cristalul câteva ore într-un coşulet cu petale de trandafir, de rozmarin, de levănţică.

9. ACOPERIRE CU NISIP - Lăsaţi cristalul câteva ore într-un recipient cu nisip pur de scoică.

10. PURIFICARE ÎN PIRAMIDĂ - Lăsaţi cristalul în centrul de greutate (1/3 de la bază, 2/3 de la vârf) al unei piramide (din carton, din cadru de cupru sau orice alt material natural, dar nu din materiale artificiale: plastic etc).

11. Orice altă sursă naturală - orice element al naturii - de la care cristalul poate extrage energie pură este recomandată.

4. CLĂTIREA CU APĂ CURATĂ: Răsturnaţi apa din recipient, apoi lăsaţi să curgă apă curentă abundentă peste cristal până ce apa rămâne complet curată. Nu ştergeţi cristalul cu nici un material textil, ci lăsaţi-l să se usuce în lumină naturală, dacă se poate la apus sau la răsărit, în sursă naturală de uscare, pe balcon, pe un pervaz, dar fără a-l murdări iar de impurităţi.

5. PERSONALIZAREA: Odată purificat nu mai lăsaţi pe absolut nimeni în afară de dumneavoastră să mai atingă acest cristal. Din acel moment el preia amprenta dumneavoastră energetică deci orice atingere străină trebuie imediat înlăturată, repetând procedeul de mai sus (ajunge doar spălarea cu apă curentă de câteva minute). De fapt, tot acest ritual trebuie repetat periodic, mai ales după perioade de stres, de boală, după perioade aglomerate sau când simţiţi că energia sa - şi deci şi a dumneavoastră - a scăzut.

6. ÎNCĂRCAREA: După ce s-a uscat cristalul, ţineţi-l în mână câteva minute şi încărcaţi-l mental de energie pozitivă, transmiteţi-i gânduri şi intenţii bune, eventual vă puteţi pune o dorinţă care doriţi să vi se împlinească din momentul în care veţi purta acest cristal. În timpul energizării, puteţi asculta o muzică aleasă, cu tonalităţi spirituale, o muzică liniştită, clasică sau electronică, în niciun caz o muzică de consum sau fără valoare spirituală. Puteţi face în acest timp aromoterapie, meloterapie sau să aprindeţi beţişoare parfumate şi să meditaţi.

7. IZOLAREA: După ce aţi "transmis" cristalului tot ce aveaţi de transmis, aşezaţi-l într-o punguţă special confecţionată: din piele, din catifea, din bumbac, croşetată, împletită etc. Încercaţi să fie cât mai bine realizată, pentru a nu se deschide şi a pierde cristalul, dar şi pentru a umbla din când în când uşor la cristal pentru a-l purifica sau a-l lua în mână când simţiţi nevoia de energizare în momentele de relaxare. Puteţi de asemenea să ataşaţi cristalului un lanţ - de piele, de aur, de argint - dar preferabil ca piatra să nu fie folosită ca bijuterie, ci să o purtaţi pe sub haine, cât mai aproape de trup. Nu trebuie să spuneţi nimănui că purtaţi acest cristal. Dacă totuţi cineva îl atinge, sau dacă arătaţi cuiva acest cristal, e bine să-l purificaţi din nou. Gândurile acelei persoane - chiar şi gândurile de indiferenţă sau suspiciune, nu neapărat negative - pot încărca negativ piatra dumneavoastră. Câmpul energetic al unui cristal este destul de mare în jurul dumneavoastră ca intervenţia cuiva să îl influenţeze.

8. PURTAREA: Purtaţi acest cristal permanent cu dumneavoastră. La gât, în geantă, în buzunar, sub pernă când dormiţi, nu îl uitaţi acasă, pentru că schimbul de energie e reciproc şi permanent. El trebuie să devină parte integrantă din fiinta dumneavoastră, deci nu-l trataţi cu indiferenţă, ca pe o jucărie uitată în pod sau ca pe un tamaguchi care trebuie hrănit la ore fixe. Trebuie să-l trataţi ca şi cum ar fi o parte din dumneavoastră, deci trebuie să se bucure de aceeaşi atenţie pe care aţi acorda-o mâinilor sau părului dumneavoastră, ba chiar mai mult, ca şi cum ar fi inima dumneavoastră, pentru că vă va oferi aceeaşi energie pe care inima vi-o asigură în fiecare zi.

9. FOLOSIREA. În momentele dificile, la boală, la oboseală, la stres, la emoţii, ţineţi cristalul în mână. În stânga pentru a primi energie pozitivă, în dreapta pentru a elibera energie negativă. Dacă cineva drag din jurul dumneavoastră are nevoie de ajutorul dumneavoastră - un copil bolnav, un prieten obosit etc - ajunge să ţineţi cristalul în mână şi să îi transmiteţi prin mâna rămasă liberă puţin din energia dumneavoastră (preferabil prin dreapta). Nu le daţi lor cristalul, ci doar le transmiteţi energia prin intermediul dumneavoastră. Eventual oferiţi-le cadou un cristal, dar procedeul de purificare trebuie făcut de ei personal, ca mai sus.

10. REPETAREA PURIFICĂRII: Nu uitaţi să purificaţi din când în când cristalul. E nevoie de acest ritual ori de câte ori simţiţi ca protecţia sa energetică a scăzut sau începeţi să daţi semne de boală sau aveţi de trecut piedici mai mari. Înseamnă că s-a încărcat negativ, prin absorbţia energiilor din jurul dumneavoastră. Acesta este de fapt rolul cristalului, de a absoarbe energiile negative, chiar şi pe ale dumneavoastră, nu numai pe ale celorlalţi.

ALTE RECOMANDĂRI: Puteţi căuta un cristal de dimensiuni mari sau un copăcel din cristale, să-l supuneţi tratamentului descris mai sus şi să-l aşezaţi într-un loc central al casei dumneavoastră, dar unde să nu aibă prea multă lume acces: într-o vitrină, pe un raft, pe masă, la vedere, dar totuşi inaccesibil. El trebuie să devină cristalul casei dumneavoastră, care să protejeze căminul şi familia. L-aţi putea pune cât mai aproape de uşa de la intrare, de exemplu, pentru a absoarbe energiile negative ale celor care vă calcă pragul. Gândiţi pozitiv când purtaţi cristalul, gândiţi-vă că sunteţi protejat şi că problemele vă vor ocoli. Nu transmiteţi nici dumneavoastră energii negative altora - ură, invidie, blestem, gelozie - pentru că efectul ar putea fi mai mare decât vă aşteptaţi.

ALTE ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE PURIFICARE

De ce trebuie încărcat/programat cristalul?

RĂSPUNS: Rolul unui cristal este şi acela de a ne susţine în atingerea anumitor scopuri, ca atare trebuie să le "cerem" acest lucru în mod special. Ele au deja diverse calităţi care ne ajută în anumite direcţii, dar un gând transmis direct spre cristal îi va mări forţa de a transforma dorinţa noastră în realitate. Dacă e pur, curat şi apoi şi încărcat cu gânduri bune, el ne asigură o protecţie binefăcătoare, iar incărcarea este de fapt un proces de conştientizare a rolului lui asupra noastră, o meditaţie asupra cristalului, prin care îi cerem ceva şi îl programăm mental să ne ajute în acest sens. Sigur, îl putem lăsa şi de la sine, să ne ajute în felul lui, dar cristalele au şi capacitatea de a ne împlini dorinţele, deci de ce să nu-i transmitem exact ce dorim? Cristalul primeşte astfel o misiune!

Am purificat o dată un cristal. Trebuie să repet acest proces?

RĂSPUNS: Da, periodic! Amintiţi-vă din când în când să repetaţi - măcar pe scurt - procesul de purificare. De exemplu o simplă spălare a bijuteriei în apă curentă din când în când este de ajuns. Doar la prima folosire este recomandat un proces de purificare mai aprofundat, mai îndelungat, combinat din mai multe variante de purificare. Cea mai utilizată este spălarea cu apă şi săpun sau scufundare în apă salină, clătire în apă curată şi apoi uscare şi încărcare la soare.

Cristalul pe care l-am purificat a fost atins de altă persoană. Ce sa fac?

RĂSPUNS: Să îl purificaţi din nou. Atingerea altei persoane vă pune în conexiune cu aura sa, cu amprenta sa energetică şi implicit cu gândurile sale, şi este posibil ca acesta să atingă bijuteria dumneavoastră cu gânduri de invidie sau de răutate, încărcând astfel cristalul cu energii nedorite. Purificarea neutralizează aceste influenţe din afară. Dacă a fost atins de copil, soţ, persoane dragi, nu este obligatoriu să îl purificaţi, pentru că se presupune că atingerea lor a fost făcută cu bune intenţii, deci nu s-au încărcat negativ.

Pot să purific mai multe cristale simultan?

RĂSPUNS: Da. Căutaţi orice alte pietre pe care le aveţi acasă şi puneţi-le în acelaşi vas. Dacă e vorba de bijuteriile mai multor persoane în acelaşi recipient, este bine ca fiecare cristal să fie atins doar de purtător la finalul purificării.

Când este momentul optim să purific cristalul?

RĂSPUNS: Un moment excelent ar fi ziua de LUNĂ NOUĂ. Puneţi-l în apă în preziua Lunii Noi şi încărcaţi-l la soare ori în ziua cu Lună Nouă ori a doua zi.
O purificare de lungă durată este de asemenea ideală în perioada când Luna este în descreştere, iar o încărcare - energizare - în perioada când Luna este în creştere.

Pot/trebuie să purific eu cristalul?

RĂSPUNS: Da, chiar este recomandat ca purificarea şi mai apoi energizarea - încărcarea cu gânduri bune - să fie realizate de purtător. Nu oferiţi un cristal purificat cadou, ci sfătuiţi-l pe cel care primeşte cadoul dumneavoastră să facă el personal purificarea şi încărcarea, pentru ca acest cristal să preia amprenta sa personală.

Cristalul meu este prins într-o montură de metal. Cum să purific cristalul în acest caz?

RĂSPUNS: Cu tot cu montură, desigur. Puteţi purifica astfel inele, cercei, orice bijuterie cu montură metalică. Nu se va întâmpla nimic.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu